EL bakımı

“El Bakımı Nasıl Yapılır?” Diyenleri Mutlu Edecek İpuçları!

Yumuşacık ve sağlık bir cilde sahip olmak için ihtiyacın olan tek şey; iyi bir el bakımı rutini. Cildine gösterdiğin özen sayesinde hayalini kurduğun ellere kavuşman an meselesi. Sen de el bakımı nasıl yapılır diye merak ediyorsan doğru adrestesin. Çünkü her zaman olduğu gibi yüzlerce koku seçeneğine sahip el sabunları ve el bakım kremleri ile yanında! Gerçek bir el bakımı nasıl yapılır? El çatlaması için ne kullanmalıyım? İşte aklında olan tüm soruların yanıtları ve seni mutlu edecek ipuçları!


Ne tür bir el sabunu kullanmalıyım?

Artık el bakımı nasıl yapılır diye düşünme derdine son! E vitamini, aloe, shea özü ve dahası... İçeriğindeki esansiyel yağlarla hangi cilt tipine sahip olursan ol, seni mutlu edecek sabuna sahip. Ellerini muhteşem bir yumuşaklığa kavuşturacak bu el sabunları aynı zamanda öylesine çeşitli koku seçeneklerine sahip ki, hangisinin favorin olduğuna karar vermen kolay olmayacak. Gelelim cilt tipine göre en iyi bakımı uygulayacak sabun çeşitlerimize:

● Köpüklü Sabunlar: En favori el bakımı ürünlerimizden biri olan köpüklü sabunlar, lüks köpüğü ve el kurutmayan formülü ile cildin ihtiyacı olan nemi sağlarken, ellerini tertemiz yapar.
● Jel Sabunlar: İçeriğinde paraben ve boya barındırmayan jel sabunlar, nasırlı eller ya da kuru ciltler fark etmeden tüm elleri nazikçe temizler.
● Kremsi Lüks El Sabunları: Bu ipeksi yumuşaklığa sahip karışım, ışıltılı formülü ile banyonda harika görünürken, ellerini yumuşacık yapmayı da ihmal etmez.
● Derinlemesine Temizleyen Sabunlar: İçeriğindeki peeling incileri ile adeta bir el maskesi görevi görecek bu sabunlar, kiri temizlediği gibi ellerindeki kuruluğu da yok eder.


Ellerimi ne kadar süre yıkamalıyım?

Hangi sabunu seçersen seç ellerini kirden arındırmak için 20 saniye boyunca yıkadığından emin ol. El bakımı ile geçen bu süre boyunca ise seçtiğin sabunun en eğlenceli kısmı olan kokusuna odaklan. Sonra ne mi yap? Kendini istediğin bir yerde hayal et.

Gerçekten el kremine ihtiyacım var mı?

El çatlaması son bulsun ve ellerim yumuşacık olsun diyorsan bu soru için cevabımız belli: Evet! Nasıl ki cildin için en iyi bakımı uygulayacak bir kreme ihtiyaç duyuyorsan el bakımı için de aynı şekilde özel bir krem kullanmalısın. Neyse ki el kremleri seçeneklerimiz kuru cilt tamiri, el tırnak bakımı ya da hangi amaçla olursa olsun herkes için uygun bir formüle sahip. Üstelik muhteşem ötesi koku seçeneklerini de unutmayalım. Sen de ister klasik sezon kokularımızı ister kendi favorini seç, gün boyu mis gibi kokan ellerinin keyfini çıkar!

El kremini ne zaman kullanmalıyım?

El bakımı rutininin önemli bir parçası olan el bakım kremleri eller yıkandıktan sonra ya da neme ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalı. Fakat kremleri kullanmadan önce ellerinin kuru olduğundan emin olmalısın.

Kullandığım El Dezenfektanı Önemli mi?

El bakımı evde oldukça kolay yapılabiliyor. Peki ama bakım yaparken gün içinde kullandığım el dezenfektanına da aynı özeni göstermeli miyim? Elbette! Eğer ellerini kurutmak istemiyorsan cilt yumuşatıcı formüle sahip el dezenfektanları seçeneklerimize mutlaka göz atmalısın. Bugünlerde hem eline bakım uygulayan hem de kurutmayan bir el dezenfektanı bulmak pek de kolay değil. Neyse ki aradığın tüm özellikler özel formüllerimizde gizli. Üstelik en favori kokularımızla birlikte.

Ellerimi hangi bileşenler yumuşak tutar?

Ellerinin çok daha yumuşak olabilmesi için elbette evde, doğal yöntemler ile bir el maskesi hazırlayabilirsin. Fakat ellerini yumuşak tutmak için ihtiyacın olan bileşenlerin tümünün ürünlerimizde bolca bulunduğunu biliyor muydun? Sen hiç zahmet etme diye biz el bakım ürünlerimize hem efsane kokular hem de bu eşsiz bileşenleri ekledik bile. İşte el sabunlarımız, el kremlerimiz ve dezenfektanlarımızda bolca bulunan bu bileşenlerin birkaçı:
● Aloe: Cildi rahatlatır ve iltihap azaltıcı özelliğe sahiptir.
● Vitamin E: Elleri nemlendirir ve besler.
● Shea özü: Kuru ve çatlamış cildi pürüzsüz hâle getirir.
● Uçucu yağlar: Ve tabii ki muhteşem kokularımızın olmazsa olmazı.
Evet, artık el bakımı ile ilgili merak ettiğin tüm detayları öğrendiğine göre, kendine en uygun el sabunu, el kremi ve el dezenfektanını seçebilir, senin için sunduğumuz sınırsız koku seçenekleri arasında favori kokuna karar verebilirsin. El bakımı rutinin için vazgeçilmez olacak parçayı yakalamak için hemen şimdi alışverişe başla!