ev dekorasyon

Küçük Ev Dekorasyonları ile Evini Rahat Görünüme Kavuştur

Cozy ev… Küçük ev dekorasyonu dokunuşları ile yakalanabilen, özellikle sonbahar ve kış aylarının son dönemlerdeki popüler kavramlarından biri. Peki cozy ne demek ve evini nasıl cozy bir görünüme kavuşturabilirsin? Kelime anlamı olarak cozy, rahat demek; ancak daha anlaşılabilir kılmak için ev dekorasyonunda cozy kavramını şöyle açıklayabiliriz; dekoratif eşyalar, rengarenk mumlar, pelüş yastıklar ve yumuşacık battaniyeler… Yani bir evi sıcacık bir görünüme kavuşturan her şey. Şimdi gözünde canlanmaya başladı değil mi? Öyleyse sıcak ve eğlenceli küçük ev dekorasyonu seçenekleriyle evini nasıl cozy bir görünüme kavuşturabilirsin bir bakalım!


1) Önce mis gibi bir koku ile başla

Evinde daha rahat bir görünüm sağlamaya başlarken ilk izlemen gereken adım hiç şüphesiz onu eşsiz bir koku ile sarmalamak! Artık bu konuda şanslı olduğunu biliyorsun. Çünkü birbirinden eğlenceli ve bir o kadar farklı koku alternatifiyle ev tasarımları yaparken de yanında!

İşte tam da bu aşamada hem kokusu hem de küçük ev dekorasyonu seçenekleriyle sana ilham verecek 4 özel kokuyu seçtik. Bu kokuları ister dekorasyonun için mumlarda ister güzel kokular için oda spreylerinde istersen de banyondaki el sabununda kullanabilirsin. Unutma, en güzel evler her zaman önce kokusuyla etkiler!

- SWEATER WEATHER: Gün içinde taze adaçayı, ardıç meyvesi ve taze ahşapla harmanlanmış aromatik okaliptus kokusunun salaş hırkana sindiğini hayal et. Hatta işin içine bir battaniye ve güzel bir kitap ekle. Çünkü SWEATER WEATHER serisi geceler için de mükemmel.

- FLANNEL: Hiçbir şey odunsu bir koku kadar rahatlığı hissettiremez. Bu odunsu notaların ferah karışımı, soğuk sonbahar gecelerini ısıtacak. Ne zaman sarılmaya ve gevşemeye ihtiyacın olursa, FLANNEL etkileyici kokusu ve tasarımıyla dekorasyon fikirleri verebilmek için yanında.

- LEAVES: Sonbahara dair sevdiğin ne varsa hepsi bu kokuda. Elle toplanmış kırmızı elmalar, altın renkli nektar ve sıcak bir karanfil… Koltuğundan kalkmadan taze meyve tezgâhları arasında kaybolmak istersen LEAVES her zaman sana eşlik eder. Onu İskandinav tarzı ev yaratmak için her köşede kullanabileceğin önemli bir ev dekorasyonu.

- THE PERFECT AUTUMN: En sevilen sonbahar kokularından ikisini alıp karıştırdık. Sonuç mu? Balkabağı, kızılcık ve sıcak baharatlar gibi kokan ve seni anında mükemmel bir sonbahar gününe götüren THE PERFECT AUTUMN...

2) Renklerden ilham al

Bazen sadece bir koku bile sana evinde kullanmak istediğin küçük ev dekorasyonu örnekleri hakkında fikir verebilir. Sen de geçen yaz günlerinin sıcaklığını evine taşımak istersen, deniz tonlarını daha pastel renklerle harmanlamayı denemelisin. Sonbaharla birlikte gelen rahat görünümü hissetmen için toprak tonlar, sonbahar aksesuarları ile kesinlikle iyi gidecektir.

Evin için ihtiyacın olan en etkileyici küçük ev dekorasyonu dokunuşu nasıl mı olmalı? Tabii ki rengarenk mumlar ile! Bu mumların tasarımındaki turuncular, morlar, birkaç yeşil ton ve heyecan verici kokuları ile sonbaharı evine getirebilirsin! İşte sana verebileceğimiz küçük ev dekorasyonu püf noktaları temelde böyle pratik çözümlere dayanıyor.



3) Sıra ufak dokunuşlarda

Kokuya karar verildi, sonbahar ilhamın da tamam. Artık dekorasyonunu tamamlamak için yapman gereken tek şey ufak dokunuşlar. Öncelikle evinde bu tarz küçük ev dekorasyonu ihtiyacı olan yerleri belirlemelisin. Örneğin orta sehpa gibi odak noktası olan yerleri 3 fitilli mumlar ile daha da çekici hâle getirebilirsin. Ya da kitap köşeni daha da ilgi çekici kılmak için raflarına birkaç küçük mum eklemek güzel bir fikir olabilir.

Merak etme cozy görünüm için tek önerimiz mumlar değil. Biz senin için mum yakamayacağın anları da düşündük. Wallflowers serisi oda kokusu yedek tüpleri tam da bunun için var!



4) Dekorasyonunu zirveye çıkar

Pumpkin Spice Latte’nin üzerindeki krema ne ise aksesuarlar da bir ev için odur! Yeni mumların ve evinin bolca sonbahar teması barındıran cozy görünümü için mutlaka birkaç mumluk seçmelisin. Özel tasarımımız olan ve renkleri ile etkileyici olan bu mumlukların dekorasyonun için ihtiyacın olan tamamlayıcı unsuru sağlayacağından hiç şüphen olmasın.

Gelelim eğlenceli ve sıcak tasarımlarıyla oda kokusu aparatlarımıza. Biz yeni ve büyüleyici oda kokusu aparatlarımızı da çok sevdik. Banyo gibi küçük alanlarda fişe takarak kullanabileceğin bu aparat, odanın tüm temasında etkin bir rol oynar. Oturma odası gibi daha geniş alanlarda ise ışıltılı ve parlak aparatlar kullanmaktan sakın kaçınma. Günün sonunda kendine sıcak bir kahve al ve küçük ev dekorasyonu dokunuşları ile mükemmel hâle getirdiğin yeni evinin keyfini çıkar!