lavanta

Lavanta...

Lavantayı çok sevdiğimiz kesinlikle sır değil! Sen de biliyorsun. Hoş ve minik çiçeklerin rahatlatıcı ve yenileyici kokuları, ürünlerimiz ile sıcak bir karşılamaya her zaman hazır. Muhtemelen lavanta ile zaten içli dışlısın, özellikle lavanta yağı faydaları ile ilgili öğrendiklerinden sonra. Ama onu sevmenin tek nedeni bu mu? Neden sevdiğine bir göz atalım mı?


Zarif bir geçmişi var.

Aslen Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan’dan gelen hoş kokulu lavanta çiçeği kısa sürede aromatik lavanta çayı, vücut bakımı ürünleri, ev kokuları ve daha fazlası için mükemmel bir bileşen oluveriyor. Geçmişi 3000 yıl öncesine dayanan bu zarif çiçek, hoş kokusundan dolayı, önceleri güzellikte ve yiyeceklerin tatlandırılmasında kullanılmış. Ancak lavantanın faydaları ve antiseptik özelliğinin keşfedilmesiyle tıpta da kullanılmıştır. Lavanta eski Antik Yunanlılar tarafından kutsal bir bitki olarak bile görülmüş, rahatlatıcı kokusu ile dini ritüellerin ayrılmaz bir parçası olmuş. Bu da hem kokusu hem de güzelliği ile neden günümüzde hâlâ aromatik bitkilerin en medyatiklerinden biri olduğunu açıklıyor

Lavanta: Bu çiçek gerçekten anlamlı.

Lavanta çiçeğinin zarif ev mor yaprakları çok uzun yıllardan beri kraliyet, güç ve ihtişamla ilişkilendirilmiştir. Üzerine biraz da şifa, kadınsılık, duruluk ve dinginlik ekleyin. İnsanların yıllardır bu çiçeği sevmesine şaşmamalı. Yine eski zamanlardan beri sevgiliye hediye olarak lavanta çiçeği vermek; sadakat ve bağlılığı temsil etmiştir. Öyle ise nefis esansların lavanta yağı ile buluştuğu kokularımızı sevdiklerine armağan ederek onlara anlamlı bir mesaj vermeye ne dersin? Üstelik saf hâlinden daha renkli, daha eğlenceli...

Lavanta kokusu dahil olduğu her şeyde zamansız.

Her zaman popüler, her zaman hoş kokulu, her zaman moda. Lavanta ilk önce antik uygarlıklarda yaşayan soyluların evine girdi. Ardından şaşırtıcı kokusu ve harika özellikleri sebebiyle de asırlar boyunca adını bütün dünyaya duyurmayı başardı. Lavanta kokusunu eşsiz karışımlarla öne çıkarmanın yeni yollarını bulmaya devam ediyor. Çünkü koku keşfetmeyi gerçekten seviyoruz. Şimdiye kadar bulduklarımız mı? Onlar gerçek lavanta yağı esintisi taşıyor olsa da orijinalinden çok farklı kimliklere büründü. Her biri sizi, keyifli dünyalarla buluşturmaya hazır.

Lavanta: Güzel, küçük, mor çiçekler.

Lavanta yağı ne işe yarar? Koku, elbette muhteşem... Ama çiçeğin kendisi? İşte o gerçekten çok güzel. Lavantanın gelin buketlerini süslemesi, muhteşem vazolarda sergilenmesinin nedeni de bu olsa gerek. Sadece o mu? Minik mor çiçekler güzelliği ile sanatçıların ilham kaynağı. Boyanmış, basılmış, preslenmiş ve diğer her hâliyle sanatçıların eserlerine dahil olması başka nasıl açıklanabilir ki?

Tam anlamıyla mevsimsiz.

Doğası gereği çiçek kokuları ilkbahar ve yaz aylarında ön plandadır (elbette tropikal bir moda girmeyeceksek), fakat lavanta bir istisnadır. Yılbaşı gecesi ya da katıldığınız başka bir parti için lavanta esansını parfüm ya da vücut spreyi formunda üzerine sıkman yeterli. Keyifli bir sonbahar gecesi, lavanta çiçeğini kremalı vanilya ve odunsu esansiyel yağlar ile birleştiren bir mum nasıl tek bir mevsime ait olabilir ki? Elbette yıl boyunca, her ortama uyum sağlamayı başaracak ve modunu en yüksek seviyelere yükseltecek.

Diğer esanslarla bir araya gelerek kokuyu eğlenceye dönüştürmeyi iyi biliyor.

Doğası gereği çiçek kokuları ilkbahar ve yaz aylarında ön plandadır (elbette tropikal bir moda girmeyeceksek), fakat lavanta bir istisnadır. Yılbaşı gecesi ya da katıldığınız başka bir parti için lavanta esansını parfüm ya da vücut spreyi formunda üzerine sıkman yeterli. Keyifli bir sonbahar gecesi, lavanta çiçeğini kremalı vanilya ve odunsu esansiyel yağlar ile birleştiren bir mum nasıl tek bir mevsime ait olabilir ki? Elbette yıl boyunca, her ortama uyum sağlamayı başaracak ve modunu en yüksek seviyelere yükseltecek.
Lavanta kendi başına harika. Ancak onu daha da iyi yapacak birkaç karışım yarattık.
* Lavanta ve vanilya: Nihai bir tatlı ikram.
* Lavanta ve odunsu kokular: Huzurlu bir inzivaya kaçış.
* Lavanta ve keten: Çok taze ve çok temiz bir his.
Ve çok daha fazlası... Koku kombinasyonlarının sonsuz olduğunu biliyor ve senin için en iyi kokuları keşfetmeye devam ediyoruz.

Kokular ve etkileri arasından ekstra rahatlatıcı bir seçim.

Lavanta esansiyel yağları; ekstra yatıştırıcı, sakinleştirici ve tam anlamıyla huzur verici. Her gece rahat bir uyku uyumak, bedenini ve ruhunu dinlendirmek hiç fena olmaz. Öyleyse sana bir tavsiye; AROMATHERAPY koleksiyonumuzun lavanta içeren zengin koku dünyaları ile tanışmalısın. Hazır seçeneklerden bahsetmişken; sabunlar, el kremler ve duş jelleri eğlenceli kokuları hayatına almak için keyifli bir başlangıç olacak.

Pek çok farklı biçimde karşına çıkar.

Lavanta bazlı vücut peelinglerini ve vücut losyonlarını bedeninle buluşturduğunu, rahatlatıcı köpük banyolarını düşün... Ne demek istediğimizi anladın. Lavanta rüyasına ilham vermek için yastık spreylerini bile yarattık. Dahası; mumlarda, oda kokuları hatta araba kokularında bile lavantanın en derin duygularını gün yüzüne çıkarma zarafetine bayılacaksın. Biz bunu gerçekten seviyoruz.
Binlerce yıl önceki doğallığını yeni esanslarla güncelleyen bir kokuyu keşfetmek için Lavanta koleksiyonumuza mutlaka göz at.