koku seçimi

Mevsim Geçişlerinde Koku Seçimi Nasıl Yapılır?

Senin için mevsim geçişlerinde koku seçimini çok daha kolay hâle getirdik!
Hırkaya ihtiyacım var mı, üzerime bir şey almalı mıyım? Emin ol mevsim geçişlerinde herkes bu dönemi mutlaka yaşıyor ve hangi mevsime göre hareket edeceğini bilemiyor. Bu durumda yaz kokuları mı yoksa kış kokuları mı karar vermeyi bir kenara bırak, giydiğimiz kıyafeti seçmek bile oldukça zor. O halde hangi mevsimde olduğumuzu tahmin etmeyi şöyle bir kenara alalım, döneme en uygun geçiş kokularını seçelim.


Geçiş Kokusu Tam Olarak Nedir?

Aslında çok basit. Geçiş kokusu tamamen farklı iki mevsime ait temel kokuları harmanlar. Yani onu kıştan bahara geçerken aradaki ruh hâlini mükemmel bir biçimde yakalayan bir parfüm gibi düşünebilirsin. Her iki mevsime ait esintiler de tek bir parfümde buluşur. Kış kokuları ile gelen serinlik hissi, bahar çiçekleriyle buluşunca ortaya muhteşem bir karışım çıkar.

Neden Geçiş Kokusu Tercih Etmeliyim?

Evet, belki her ara sezon için yaz parfümleri ya da kış parfümleri gibi ayrı kokulara sahip olmak gerekmiyor; ama bu seçemeyeceğin anlamına gelmez. Geçiş kokuları her ne kadar isteğe bağlı olsalar da her zaman kullandığın kokulara heyecan ve çeşitlilik kattıkları için onları çok seveceksin. Hatta daha da iyisi onları kış kokuları ya da yaz kokuları gibi uzun süreli değil, yalnızca senede birkaç kez tadını çıkaracağın lüks bir mutluluk gibi düşünebilirsin. Geçiş kokularını ister duş jeli olarak duş rutinine dahil et ister evinin en güzel köşesinde yer alacak bir mum kokusuna... Bu kokulara bayılmamak neredeyse imkânsız.


Yazdan Sonbahara Geçerken

Yazdan sonbahara geçişi tanımlayacak en doğru cümle sanırım; “Sonbaharla gelen tempolu sabahlar ve yazdan kalma bunaltıcı öğleden sonraları…” olabilir. Peki bu durumda sence egzotik yaz kokuları mı, yoksa sonbahar parfümleri gibi rahat bir kokuya mı ihtiyacın var? Sana bu konuda; içerisinde biraz rahatlık barındıran ve güneşle gelen sıcaklığı hissedebileceğin harika bir geçiş kokusu tavsiyemiz var. GOLDEN SUNFLOWER: Güneşe dönük ayçiçeği yaprakları, portakal çiçekleri ve taze vanilyanın harmanı ile ortaya çıkan Golden Sunflower içinizi tıpkı yazlık parfümler gibi yaz sıcaklığıyla doldururken, tatlı ipuçları ile sonbahara özlem uyandırır.


Sonbahardan Kışa Geçerken

Sonbahar renkleri arasından yeni yıl ruhunu barındıran soğuk kış günlerine geçerken, her iki mevsimin de güzelliklerinin tadını çıkarıyoruz. İşte bu dönemde içinde sonbaharın rahatlığını barındıran ama bir o kadar yeni yıl heyecanına sahip bir kokuya ihtiyacımız var. Kış kokuları kadar ağır olmayan ve adeta bir kutlama heyecanı sunan geçiş kokumuz ise CHAMPAGNE TOAST! CHAMPAGNE TOAST: Parlak meyveler, sulu mandalina ve köpüklü şampanyanın birleşimi olan bu mükemmel koku, sizi sonbaharın hüzünlü ve sakin günlerinden alıp, kışla birlikte gelecek olan yeni yıl kutlamalarına doğru kısa bir yolculuğa çıkarır. Hem de kokusu çok sevdiğiniz meyve kokulu parfümler kadar heyecan vericidir.


Kıştan Bahara Geçerken

İçinde her ne kadar çiçeklerin açtığı ve doğanın canlandığı bir bahar coşkusu olsa da hava hâlâ kış esintilerine sahip değil mi? Kış mevsiminden bahara geçerken tıpkı diğer geçiş kokularında olduğu gibi her iki mevsimin de ruhunu barındıran bir kokuya ihtiyacımız var. Kış kokuları ya da yaz kokuları gibi olmayan; ama sizi tazeliğiyle etkileyecek bir kokuya... Onu kışlık parfümler gibi kokan; ancak bahar kokusu gibi coşkulu bir koku olarak da tarif edebiliriz; IN THE STARS. IN THE STARS: Tıpkı gökyüzündeki yıldızlar gibi her yere yayılarak varlığını belli eden bir koku serisi... Koku; hodan, sandal ağacı miski, şekerli tangelo, beyaz öd ağacı ve göz alıcı amberin karışımından oluşuyor. Bizde uyandırdığı şey ise bahar tazeliği kadar, hâlâ hafif hafif esen kış rüzgarlarında ihtiyacımız olacak rahat bir sıcaklık hissi...


Bahardan Yaza Geçerken

Bu dönem tam bir kısır döngü! Neden mi? Çünkü bir yanımız en iyi yaz parfümleri ile gelen tropik esintileri, denizi ve sıcacık güneşi ararken bir yanımız hâlâ bahar çiçeklerinde kaldı. İşte bu sebeple bahar kadar narin ama yaz hayalinden çok da uzak olmadığımız bir tutam yaz kokusu ihtiyacımız var. Aradığın tüm hisleri yaşatacak en doğru seri ise GINHAM!

GINHAM: Işıltılı çiçekler ve tatlı turunçgil dokunuşuna sahip muhteşem bir ferahlık…. Koku, içerisinde mavi frezya, tatlı klemantin ve yumuşak menekşe yaprakları barındırıyor. Üstelik pötikareli tasarımı ise zihninizde sakin bir akşamüzeri pikniği heyecanını canlandırıyor.

Sen de yaz kokuları ya da kış kokuları dışında kendini iyi hissettirecek, heyecan verecek ve çeşitlilik katacak bir koku arayışındaysan, her mevsimin ruhunu taşıyan geçiş kokularını mutlaka denemelisin. En uygun kokuyu seçmek istiyorsan Kokuya Göre Alışveriş sayfamızı ziyaret edebilir, avantajlı fırsatları kaçırmamak için Günün Fırsatları bölümüne göz atabilirsin.