Cildini Her An Yumuşacık Hissettiren Shea Yağı Nedir?

Vücut bakım ürünleri ile tamamen bütünleşmiş bir madde olan shea butter nedir, hiç aklınıza takıldı mı?

Shea ağacının cevizinden elde edilen bir çeşit yağ olan shea yağı, aslında en faydalı cilt bakım bileşenlerinden biridir. Bu gizemli yağ sadece nemlendirici bir mucize değil, aynı zamanda cilt sağlığına iyi gelen doğal A, E ve F vitaminleri açısından da oldukça zengindir. (F vitaminini alfa linoleik asit olarak da duymuş olabilirsin. Alfa linoleik asit, omega-3 ailesinden kabul edilen bir tür esansiyel yağdır ve cilt sağlığı üzerinde birçok faydası bulunur.)

Shea Butter’ın Cilt Bakımı Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

Vücut kremlerinden vücut losyonlarına ve yüz maskelerine kadar hemen her şeyin perde arkasında harıl harıl çalışan birisi var: Shea butter. Shea yağını bakım ürünlerinde bu kadar yoğun mesai harcarken bulmamızın ise birçok nedeni var.

Shea yağı, cildimizi parlak tutan gizli bir silah gibidir. Öyle ki bu silah; cilt kuruluğunu önlüyor, tenine sağlıklı bir görünüm kazandırıyor ve ışıl ışıl parlamasına yardımcı oluyor. Birçok ürün de bu gizli silahı kullanarak sana sağlıklı bir cilt bakımı vaat ediyor. Nasıl olduğunu birlikte görelim mi? Bakalım shea yağı faydaları nelermiş?

  • Cildi hem yumuşatır hem de pürüzsüzleştirir.

Shea yağı muhteşem bir nemlendiricidir. Suyu içerisinde hapsederek cildinin günlük hidrasyon gereksinimini karşılar ve nem dengesini korur. Cilde iyi gelen yağlar arasında yerini ilk sıralarda alan shea yağı, kuru ciltlerin ihtiyaç duyduğu nemi sağlarken çatlamış ciltlerin de pürüzsüz bir görünüm kazanmasına imkân tanır. Aynı GOLDEN SUNFLOWER ve GINGHAM body butter gibi.

Kuru ve çatlak ciltlerde gösterdiği olağanüstü etkiyi görmek için eşsiz kokuları ile mest eden ultra shea butter içerikli, köpük şeklinde tasarlanmış ürünlerimize mutlaka bir şans vermelisin!

Ayrıca shea yağı, kışın kuruyup çatlayan eller için de harikadır. ROSE ya da OVERNIGHT MOISTURE el kremi çeşitlerinin hızla emilip yağlı bir his bırakmadan nasıl da yumuşacık bir his bıraktığına hayret edeceksin. Daha iyi bir etki için gece yatmadan önce de sürmeyi sakın ihmal etme!

  • Hiçbir dağınıklık yaratmadan işini yapar.

Dağınıklık? Hani şu hepimizin bildiği bazı yoğun içerikli kremler vardır ya, verdikleri ağır hizmetten dolayı cildinde birtakım yan etkiler oluşturup ortalığı dağıtırlar. İşte bu yan etkileri çoğumuz hissetmişizdir (Yüzünüzün T bölgesinde cilt parlaması, gözeneklerin tıkanması veya aşırı sebum üretimi gibi).

Ancak shea butter böyle değil. Uygulandığında cilt tarafından hızla emilerek nemi içeri hapseder ve geriye yağlı olmayan, ince, koruyucu bir bariyer bırakır. Böylece gün boyu nemli bir cilde sahip olursun, kuruluktan eser kalmaz.

Gün boyu bu etkiyi yaşamak için BLACK CHERRY MERLOT vücut kremi ile vişne ve ahududu kokusundan oluşan meyveli karışımın keyfini çıkarabilir ya da HELLO BEAUTIFUL ultra shea ile yasemin ve manolya çiçeklerinin muhteşem kokusuna kapılabilirsin.

  • Yaşlanmanın cildin üzerine yaptığı planları bozar.

Evet, cildinin yaşlanmasını tamamen durdurabilmen belki mümkün değil (Keşke olsa!), ama bu hain planı bozarak sekteye uğratmak senin elinde! Araştırmalar cildi koruyan ve besleyen doğal asitlerle dolu olan shea yağının kırışıklıkları, göz çevresindeki sarkmaları ve koyu halkaları azalttığını söylüyor. Peki bu ne demek oluyor?

Shea yağı ile zenginleştirilmiş yüz kremi, losyon ve yüz maskesi gibi bakım ürünlerini düzenli kullanarak; mimik kırışıklıklarını, boyun bölgesindeki sarkmaları, göz çevresinde meydana gelen kaz ayağı görünümünü ve koyu halkaları azaltabilirsin. Yani hemen kendine shea yağı içeren ürünlerin bir listesini yap ya da vücut bakımı kategorimize bir göz at! Hoşuna gidecek birçok seçenek var. Karar vermekte zorlanacaksın.

  • Cildini yeniler, iyileştirir.

Shea yağı nedir diye sorulduğunda sadece cilt bakımından mı söz edeceğiz? Tabii ki hayır.

Shea butter faydaları o kadar çok ki. Nemlendirici ve gençleştirici özelliğinin yanı sıra iyileştirme konusunda da oldukça iyi sonuçlar almanı sağlar. Nasıl mı?

İlk başta bahsettiğimiz, shea yağının içerisinde bulunan o doğal vitaminleri hatırladın mı? İşte onlardan biri olan E vitamini, aynı zamanda çok başarılı bir onarıcıdır. İçerisindeki E vitamini sayesinde shea yağı, cildin onarım sürecini hızlandırır. Güneş yanıkları, yaralar, çatlaklar, kızarıklıklar- kısacası cildini yıpratıp yoracak birçok cilt sorununa karşı güçlü bir kahramanıdır.

Bu tarz bir sorunla savaş veriyorsan elinin altında mutlaka içerisinde ultra shea yağı bulunan WARM VANILLA SUGAR, PERFECT PEONY gibi bir nemlendirici veya zenginleştirilmiş E vitamini katkılı DARK KISS, SWEET PEA losyonları bulundurmayı unutmamalısın!

Ne demiştik? Kokuyu eğlenceye çevir ve cildini onarırken kendini şımart! Hemen şimdi, tam da burada...