Body Scrubları Sevmemizin 6 Nedeni

Vücut Peelingi: Kaçırmak İstemeyeceğiniz Pürüzsüz Bir Adım

Vücut peelingleri, her bakım rutinine tam anlamı ile uyum sağlayabilen ve şeker gibi sevimli taneler içeren vücut bakım ürünleridir. Ancak ne yazık ki cilt bakımınızı yaparken geç kaldığınız zamanlarda aklınızdan çıkarak geri planda kalırlar ve bazen tamamen unutulurlar. Ama siz, bize bir kulak verin: Bu scrublar harika kokuyorlar, zamanınızı çok fazla almıyorlar ve sağladıkları faydalar peeling yapmak için harcamanız gereken fazladan birkaç saniyeye kıyasla çok daha ağır basıyor. Bundan dolayı tam da bu sayfada peeling nedir, scrub ne demek gibi soruları ve vücut peelingi rutinini devam ettirmenin bize göre önemini açıklayan 6 nedeni ele alıyoruz.

Not alın, çünkü âşık olmak üzeresiniz.

  1. Öncelikle çok pratikler.

Hem de sadece birkaç dakikanızı alacak kadar. Üstelik bu ürünleri her gün kullanmanıza da gerek yok. Cildinize iki günde bir uygulamanız fazlasıyla yeterli olacaktır. Şimdi sadece 3 adımda yüze peeling nasıl yapılır, görelim.

Birinci adım: En sevdiğiniz vücut peelingini elinize alın veya değişiklik yapın ve yeni bir body scrub seçin. (Mesela içeriğiyle ışıltı veren ve kokusuyla mest eden YOU'RE THE ONE gibi.)

İkinci adım: Hemen duşa koşun ve yüzünüzün her bölgesine 30 saniye boyunca dairesel hareketlerle ovalayarak ürünü uygulayın.

Üçüncü adım: Durulayın ve pürüzsüz cildin keyfini çıkarın.

  1. Süper şımartıyorlar.

Kokusu ve cildinizde bıraktığı yumuşak ve pürüzsüz his ile sevgi dolu bir bakımın ta kendisi. Bu sayede body scrublar hem güne güzel başlamanın hem de yorucu ve zorlu bir günün sonunda dinlenmenin en harika yolu olabilir. Kısacası günün dilediğiniz herhangi bir anı için muhteşem bir seçenektir. Ayrıca vücut peelinglerinin birçoğu cildi yumuşatan ve nemlendiren E vitamini katkılı...

Peki kendinizi daha fazla nasıl şımartabilirsiniz? Tabii ki evde peeling yaparak. Bunun için peelingli bir köpük banyosunu, sevdiğiniz bir müzik listesini ve bir kadeh içeceği bir araya getirmek yeterli olacak.

  1. Süper ferahlatıcılar.

Ne zaman taze bir başlangıca ya da modunuzu değiştirmeye ihtiyaç duyarsanız zamanın hiçbir önemi yok: Mevsimi veya nedeni ne olursa olsun body scrublar hep yanınızda. İster saf ve çiçeksi bir vücut peelingi kullanarak yaz sıcağından kurtulmanın ferahlatıcı bir yolunu ararken, isterseniz de özellikle soğuk kış günlerinin sebep olduğu cilt kuruluğu ve pul pul dökülmeler ile mücadele ederken; biraz peeling yaparak kendinizi yenileyin. Ve ne zaman biraz tatile ihtiyaç duyarsanız EUCALYPTUS SPEARMINT ya da A THOUSAND WISHES gibi muhteşem peeling önerileri ile huzur ve sükûnete ulaşın...

Not: Geçip giden tatillerin ardından stresi kendinizden uzak tutmaya devam etmek için body scrubları losyonları, mumlar ve yastık spreyi seçenekleri ile birlikte kullanmayı seviyoruz. Siz de deneyin!

  1. Sınırsız olasılıklara ve sonsuz seçeneklere sahipler.

Hem koku hem de harman olarak... Şöyle ki; vücut peelingleri, kokularının yanı sıra içeriğindeki unsurlarla da birbirinden ayrılırlar. Kil, şeker, tuz ve kum gibi maddeler harmanların içerisinde en yaygın kullanılanlar arasındadır. Kombinasyonlar sonsuzdur, lakin bizler tamamen şeker bazlı ürünlerimiz için yaşıyoruz – Şekerli olanlar pul pul dökülmeleri önlemenin ve cildi tazelemenin belki de en tatlı yoludur. Tabii ki, kum gibi bileşenlere sahip bazı karışımlar, kremsi bir bazdan oluşan çeşitlere göre daha sert gelebilir. Bu nedenle hassas bir cilt yapınız varsa kum bazlı ürünler yerine size uygun olabilecek daha nazik bir seçeneği, mesela JAPANESE CHERRY BLOSSOM ürününü değerlendirin.

Herhangi bir cilt probleminiz yok mu? O zaman şanslısınız; vereceğiniz en zor karar, denemek için kendinize bir (ya da 3-4 olabilir) koku seçmek olacak.

Kokudan bahsetmişken: Vücut peelingleri o kadar yoğun bir esansa sahiptir ki, duştayken masalsı bir yolculuğa çıkamak mümkün. Kendinizi meyveli ve kumsal kokulu bir body scrub ile tropik bir cennette hayal edin. Oradan yönünüzü bir kış karışımı ile kayak pistlerine çevirin. Çiçek kokulu bir peeling ile temiz bahçelerde gezintiye çıkın ve baharatlı bir sonbahar kokusuyla kazak giyme havası için heyecanlanın... Biz yolculuk için hazırız bile.

  1. Kiri ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırırlar.

Elveda pullanmış cilt ve tıkanmış gözenekler! Bu adını çok duyduğumuz, meşhur peeling ne işe yarar, hiç düşündünüz mü? Peeling, vücudunuzda biriken pürüzlü cilt hücrelerini temizleyerek taze, temiz ve süper pürüzsüz bir cilt tabakasını ortaya çıkarır. Tek yapmanız gereken, her bölgeyi yaklaşık 30 saniye boyunca nazikçe ve dairesel hareketlerle ovalamayı unutmamak. Düzenli olarak peeling yapmak cilt hücrelerinin yeniden büyümesine yardımcı olur, kırışıklık belirtilerini azaltır ve cildinizi şaşılacak derecede yumuşak tutar.

  1. Diğer cilt bakım ürünlerinizden çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlarlar.

Nasıl mı? Vücut bakım ürünlerinizin cildinize daha iyi nüfuz edebilmesi için daha az kir ve ölü deri tabakası olmalıdır. Cildinizi bir body scrub ile ölü hücrelerden arındırın ve ardından duş jeli, vücut losyonu, vücut kremi gibi ürünlerinizden daha başarılı performanslar elde edin.

 

Aslında daha devam edebiliriz... Ancak bu birbirinden keyifli ürünleri kendiniz deneyip keşfetmelisiniz. Siz de vücut peelingi ürünlerini inceleyip satın alın, kendiniz için birkaç tane deneyin ve peeling nedir sorusunun cevabını uygulamalı olarak görün.