Canlı Bir Görünüm için En İyi Nemlendirici Seçimi


Piyasadaki pek çok nemlendiriciyle (ve pek çok cilt tipi, mevsimsel değişiklikler, sahip olması gereken bileşenler, kişisel tercihler vb. durumlarla), senin için hangi ürünlerin gerçekten işe yarayacağını bulmak, tıpkı bir kasırga gibidir. Bu nedenle, tüm süreci aydınlatmak adına en iyi nemlendirici ürününe karar vermene ışık tutacak soruların bir listesini hazırladık… Cevapları aldığında rafında tam olarak ne olması gerektiğini bileceksin.


İyi bir nemlendiricide nelere dikkat etmeliyim?

Her şey iyi bir içerik listesi ile başlıyor. En iyi nemlendirici krem, cildine en uygun bileşenleri içerendir. Örneğin hem kuru hem de normal ciltler aynı temel grubun içeriğinden yararlanma eğilimindedir: su dengesi (cildimiz onun için kesinlikle can atar; sonuçta vücudumuzda %80'in üzerinde su bulunuyor) ve diğer nemlendirici unsurlar.


Tüy gibi yumuşacık shea yağı, kremsi yapılı yoğun kakao yağı, yatıştırıcı aloe veya yoğun nemlendirici hyalüronik asit gibi bileşenleri bir düşünsene. Her bileşen farklı bir sihir içerir, ancak, sadece doğru kombinasyon mutlak sihir sağlayabilir. Yağlı ciltler için nemlendirici seçerken aklında olsun.
Cilt tipim normal. Hâlâ bir nemlendiriciye ihtiyacım var mı?

Buna ancak sen karar verebilirsin. Mesela daha hafif bir formülü tercih edebilir veya sık sık nemlendirici uygulaman gerekmediğini fark edebilirsin. Ultra zengin içerikler üzerinde fazla yoğunlaşmadan kendine yatıştıran ve pürüzsüzleştiren bir Vücut Losyonu bul. Böylece hiçbir yağlılık hissi olmadan iyi bir nemlendiricinin tüm faydalarından yararlanmış olacaksın.


Ne demek istediğimizi daha iyi anlamak için Orange Ginger veya Fresh Cut Lilacs vücut losyonumuzu dene. Vücudunu gün boyu nemli tutarken ister leylak bahçelerinin taze bahar havasını içine çek, ister portakal ve zencefilin tatlı harmanı ile içini ısıt.

Kuru ciltler için en iyi nemlendirici hangisidir?

Cildini kaşıntılı, pul pul veya gergin hissediyorsan, tercihen süper yoğun kakao yağı, kremsi shea yağı, besleyici Hindistan cevizi yağı veya yatıştırıcı aloe gibi bileşenlerle zenginleştirilmiş ultra nemlendirici vücut kremlerimizi öneririz. Çünkü her biri 24 saat boyunca cildini nemlendirir, böylece gününe sinir bozucu pullanmalar olmadan devam edebilirsin.

Ancak sana hızlı bir ipucu verelim: Cildinin doğal yapısı kuru olabilir veya hava durumundaki değişiklikler gibi dış etkenler nedeniyle ara sıra kuruluk yaşayabilirsin. Senin için durum buysa, cilt kuruluğuna ne iyi gelir diye meraklanma.

Kuru cilt nasıl nemlendirilir, işte ipucun: Dolabında, çekmecende veya çantanda birkaç çeşit Vücut Kremi ve losyon bulundur. Kuru cilt bakımı rutininde bu tür nemlendirici ürünler harikalar yaratabilir, sakın unutma. Ayrıca kuru ciltler için nemlendirici çeşitlerimize de mutlaka göz atmalısın. Koku çeşitliliğine hayran kalacaksın.

Farklı mevsimler için farklı nemlendiricilere ihtiyacım var mı?

Bu tamamen kişisel bir tercih, ancak kış geldiğinde karışımlarımıza daha zengin bir nemlendirici bileşen eklemeyi seviyoruz.

Yaz aylarında daha hafif bir nemlendirici vücut losyonu kullanmak senin için sorun olmazken (havada daha fazla nem olduğunda böyle bir davranışta bulunmak gayet doğal), kış aylarının aşırı soğuk ve aşırı kuru havası, normal cilt tiplerinde bile hafif kavrulmuş bir his bırakabilir. Bu da cildinin nem gereksinimini artırabilir.

Bonus: Yeni mevsimler, günlük bakım rutinindeki kokuları değiştirmek için mükemmel bir zamandır. Mevsime uygun çiçeksi, meyveli, odunsu veya tropikal kokular ile cilt bakımında büyük bir değişim sağlamak mümkün. Kokuya Göre Alışveriş yaparak seçeneklere göz gezdirebilirsin.

Ayrıca bir el kremi kullanmalı mıyım?

Özellikle ellerin kurumaya veya çatlamaya meyilli ise kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ve önyargılı olma ama El Kremi çeşitlerimizi çok seviyoruz. El Bakımı rutininin olmazsa olmazı bu kremlerimizin her biri vitaminler, yağlar ve harika kokularla doludur. Hyalüronik asit katkılı, gül suyu, lotus çiçeği ve miskin harika karışımı Rose Water , shea yağı ve E vitamini ile zenginleştirilmiş, Tahiti vanilyası, köpük buttercream ve pudra şekerli tatlı bir atıştırmalık  Vanilla Buttercream  ise buna kanıt. Üstelik her yere saklanabilecek kadar küçükler: çantan, araban, bagajın, masan. Bu küçük tüpler, nerede olursan ol yoğun nem sağlar ve hızlı emilir.

İmdat! Ayaklarım çok kuru!

Yakaladık seni. Daha yumuşak ve daha pürüzsüz ayaklara giden yol, kurumuş ölü deriden kurtulmak için düzenli peeling ile başlar (Mesela ayakları ovarak veya sünger taşı kullanarak). Ardından nemi içeri hapsetmek için iyi bir Ayak Kremi lazım tabii. Uygulamadan sonra mutlaka biraz bekleyip çorapları giymeden önce cildinin ürünü emmesine izin ver.

Hayatında daha fazla neme mi ihtiyacın var? En iyi nemlendirici ürünü bulmak ve cilt bakımında en yenileri keşfetmek için Yeni Ürünler kategorisini mutlaka ziyaret et.